Ajankohtaista tietoa Kemerasta ja lainvalvonnasta – ilmoittaudu webinaariin | Metsäkeskus

Ajankohtaista tietoa Kemerasta ja lainvalvonnasta – ilmoittaudu webinaariin

Suomen metsäkeskus järjestää 15.2.2019 klo 9-11 metsäalan toimijoille maksuttoman webinaarin Kemera-metsänhoitotöistä ja metsälain valvonnasta. Tilaisuuteen voi ilmoittautua Metsäkeskuksen Koulutukset ja tapahtumat -sivuilta 10.2. mennessä.

Metsäkeskuksen webinaarissa selviää, kuinka paljon Kemera-tukea on tänä vuonna käytettävissä metsänhoitotöihin, ympäristötukiin ja luonnonhoitohankkeisiin. Metsäkeskuksen asiantuntijat kertovat verkkoluennolla myös nuoren metsän hoidon, metsäteiden rakentamisen ja perusparannustöiden Kemera-töiden sekä suometsien vesiensuojelun laadusta.

Metsälain valvontaa uudistetaan tulevina vuosina. Tarkastusten tiedonkeruuta digitalisoidaan, mikä parantaa tarkastustiedon laatua ja käytettävyyttä. Uusista valvontamenetelmistä kertoo webinaarissa rahoituksen ja tarkastuksen palvelupäällikkö Aki Hostikka Metsäkeskuksesta.

Useiden vanhojen Kemera-hankkeiden toteutusajat umpeutuivat viime vuoden lopussa. Jos työt ovat jääneet kesken, voi Metsäkeskus tietyissä tilanteissa periä maksettuja tukia takaisin. On hyvin tärkeää, että töistä vastuussa olevat toimijat pitävät metsänomistaja-asiakkaansa tietoisina tekemättä jäävistä töistä ja mahdollisista takaisinperinnöistä. Webinaarissa saa tietoa Kemera-varojen takaisinperinnästä.

Ilmoittaudu mukaan webinaariin 10.2. mennessä Metsäkeskuksen Koulutukset ja tapahtumat -sivuilla.


Kemera-tukea puuntuotantoon lähes 50 miljoonaa euroa

Suomen metsäkeskus maksoi vuonna 2018 metsänomistajille 49,1 miljoonaa euroa kestävän metsätalouden rahoitustukea puuntuotantoon. Valtion talousarviossa Kemera-tukea oli osoitettu 56,2 miljoonaa euroa.

Kemera-tukea käytettiin lisäksi metsäluonnon hoitoon ympäristötukena 4,4 miljoonaa euroa ja luonnonhoitohankkeisiin 0,7 miljoonaa euroa. Ympäristötuen käyttö kasvoi 37 prosenttia edellisvuodesta. Tukea käytetään pääosin metsälaki- ja METSO-kohteiden suojeluun.

Lisätietoa Kemera-varojen käytöstä vuonna 2018 on Suomen metsäkeskuksen verkkosivuilla.

Lisätietoja:

Kemera-tuet:

Yrjö Niskanen
hankehallinnon asiantuntija
Suomen metsäkeskus
p. 040 065 3863
yrjo.niskanen(at)metsakeskus.fi

Webinaari:

Raito Paananen
metsätietopäällikkö
Suomen metsäkeskus
p. 040 136 2906
raito.paananen(at)metsakeskus.fi

.