Esitäyttö nopeuttaa toteutusilmoituksen jättöä Metsään.fi-palvelussa | Metsäkeskus

Esitäyttö nopeuttaa toteutusilmoituksen jättöä Metsään.fi-palvelussa

Metsään.fi-toimijapalvelussa Kemera-toteutusilmoituksen jättäminen on nyt nopeampaa, kun hyödynnät esitäyttöä. Silloin saat palvelussa Kemera-rahoitushakemukseen täyttämäsi tiedot siirtymään automaattisesti myös palvelussa täytettävään toteutusilmoitukseen.

Aloita esitäytetyn toteutusilmoituksen teko valitsemalla ensin oikea rahoitushakemus: Asiointi - Kemera - Rahoitushakemus. Jos haluat tehdä toteutusilmoituksen ilman esitäyttöä niin löydät lomakkeen nopeimmin suoraan palvelun etusivun ASIOINTI-linkeistä.

Toteutusilmoituksen täytössä on seuraavia automaattitarkistuksia:

  • Saat huomautuksen, jos rahoituspäätöksen asianumerolla on jo jätetty toteutusilmoitus aiemmin.
  • Ilmoituksen teko keskeytyy, jos syöttämäsi asianumero ei liity niihin kiinteistöihin, jotka olet valinnut toteutusilmoitukseen.
  • Ilmoituksen teko keskeytyy, jos olet syöttänyt asianumeron, jota ei löydy Metsäkeskuksen tietojärjestelmästä.

Jotta voit jättää toteutusilmoituksen metsänomistajan puolesta Metsään.fi-palvelussa, sinulla tulee olla hänen suostumus metsätietoihin ja valtuutus asioida hänen puolestaan.

Toimijapalvelussa voi nyt ilmoittaa hirvivahingoista

Metsänomistajat ovat elokuusta alkaen voineet lähettää hirvieläinten puustolle aiheuttamista vahingoista ilmoituksia Metsään.fi-palvelussa. Nyt ilmoituksia voivat lähettää myös toimijat, kun heillä on metsänomistajan suostumus metsätietoihin ja valtuutus asioida. Yhteisomistuksessa olevien tilojen kohdalla tarvitset valtuutuksen vahinkoilmoituksen tekoon kaikilta osakkailta.

Löydät vahinkoilmoituslomakkeen palvelun etusivun ASIOINTI-linkeistä.

Ilmoituslomake on samantyylinen kuin muutkin palvelusta lähetettävät asiointilomakkeet. Kartalta voi valita valmiin kuvion, johon vahinko on kohdistunut tai piirtää vahinkoalueen. Lähetetyt ilmoitukset myös tallentuvat palveluun, joten niitä voi myöhemmin selata. Löydät lähetetyt hirvivahinkoilmoitukset sivulta Asiointi - Hirvieläinvahinkoilmoitus.

Verkkosivuiltamme löydät lisätietoa hirvieläinvahinkoarvioinnista ja linkin hirvivahinkolaskuriin ja sen käyttöohjeeseen. Hirvivahinkolaskurin avulla kannattaa alustavasti arvioida mahdollisen korvauksen suuruutta.

Onko Metsään.fi-toimijapalveluun kirjautumisessa ongelmia?

Jos organisaationne hallinnoi käyttäjävaltuuksia Katso-palvelussa, tarkista ensimmäiseksi, että Katso-tunnuksesi on aktiivinen ja valtuutus Metsään.fi-palveluun on kunnossa. Jokainen käyttäjä voi itse varmistaa Katso-tunnuksensa tilanteen verkkosivulla http://yritys.tunnistus.fi.

Katso-tunnus lukkiutuu, jos sitä ei ole käyttänyt yli vuoteen. Tunnuksen ollessa lukkiutunut kirjautuminen toimijapalveluun mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla ei onnistu.

Jos toimijapalveluun kirjautumisessa on edelleen ongelmia niin asiakastukemme auttaa mielellään: asiakastuki(at)metsakeskus.fi tai puh. 029 432 409.

Lisätietoja:
Veikko Iittainen, metsänomistajien palvelupäällikkö
puh. 040 544 8030
Metsään.fi-toimijapalvelun tiedote 13/2018, 11.10.2018.

.