Kirjautuminen Metsään.fi-toimijapalveluun muuttuu 7.2.2018 | Metsäkeskus

Kirjautuminen Metsään.fi-toimijapalveluun muuttuu 7.2.2018

Toimijakäyttäjät kirjautuvat Metsään.fi-palveluun 7.2. alkaen mobiilivarmennetta tai henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksiaan käyttäen. Katso-tunnuksilla palveluun ei voi enää 7.2. jälkeen kirjautua.

Kirjautumisessa siirrytään Suomi.fi-tunnistus-palvelun käyttöön, mikä mahdollistaa käyttäjälle aiempaa helpomman kirjautumisen. Voit lukea asiasta enemmän marraskuun tiedotteestamme.

Lisäksi otetaan käyttöön Suomi.fi-valtuudet-palvelu, joka onnistuneen kirjautumisen jälkeen tarkistaa toimijakäyttäjän valtuuden käyttää palvelua yrityksen edustajana. Suomi.fi-valtuudet-palvelussa toimija myös aina valitsee, mitä yritystä hän Metsään.fi-toimijapalvelussa edustaa. Vasta tämän jälkeen hän siirtyy Metsään.fi-toimijapalveluun.

Varmistathan, että mobiilivarmenteen käyttö on mahdollista yrityksenne puhelinliittymissä. Mobiilivarmenne on maksuton palvelu yrityspuhelinliittymiin. 

Yrityksenne Metsään.fi-palvelun pääkäyttäjänä voitte edelleen hallinnoida palvelun käyttöön annettavia valtuutuksia Katso-palvelussa vuoden 2019 loppuun. Vuoden 2019 jälkeen kaikki yritykset hallinnoivat valtuutuksiaan vain Suomi.fi-valtuudet-palvelussa.

Suomi.fi-valtuudet-palvelun käyttö (kappale lisätty 30.1.)

Yrityksenne voi hallita jo nyt valtuuksiaan myös Suomi.fi-valtuudet-palvelussa. Valtuuksia Metsään.fi-toimijapalvelun käyttöön voi hallinnoida henkilö, jolla on organisaationsa nimenkirjoitusoikeus merkittynä kaupparekisteriin tai yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ). Tämä henkilö voi myöntää Suomi.fi-valtuudet palvelussa luvan myös toiselle organisaation työntekijälle hallinnoida valtuuksia. Metsään.fi-palvelun pääkäyttäjä voi tarkistaa onko hänellä edustusoikeus ja ellei ole niin tehdä valtuuspyyntö nimenkirjoitusoikeudelliselle kirjautumalla Suomi.fi-valtuudet palveluun.

Tutustu Suomi.fi-valtuudet-palveluun
Näin luot yrityksen edustajana Suomi.fi-valtuuden (ohjevideo)

Toivottavasti kirjautumisen helpottuminen innostaa entistä aktiivisempaan Metsään.fi-palvelun käyttöön. Asiakastukemme neuvoo mielellään palvelun käytössä: asiakastuki(at)metsakeskus.fi ja 029 432 409 ma-ti klo 8-18 ja ke-pe klo 8-16.

Lisätietoja:
Veikko Iittainen, metsänomistajien palvelupäällikkö
puh. 040 544 8030
Metsään.fi – Suunnittele, asioi ja tarjoa palveluita.

Metsään.fi-toimijapalvelun tiedote pääkäyttäjille 1/2018, 25.1.2018

.