Metsään.fi-palvelun käyttöehtoihin on tullut muutoksia | Metsäkeskus

Metsään.fi-palvelun käyttöehtoihin on tullut muutoksia

Metsään.fi-toimijapalvelun käyttöehtoja on tarkistettu. Tärkein muutos on tullut kohtaan nro 10, jossa mainitaan metsävaratiedon laadusta ja sen käytöstä.

Metsäkeskus tuottaa palvelussa olevan perusmetsätiedon. Jos joku toinen taho julkaisee, jatkojalostaa tai yhdistää tätä tietoa niin hän vastaa myös tiedon oikeellisuudesta omissa kanavissaan.

Lisäksi muun muassa kohdassa 3 korostetaan palveluun rekisteröityneen toimijan velvollisuutta huolehtia siitä, että Metsään.fi-palvelun käyttöoikeudet ovat vain niillä henkilöillä, jotka edustavat kyseistä toimijaa.

Lue tarkistetut käyttöehdot.
Jatkamalla palvelun käyttöä, hyväksyt muuttuneet palvelun käyttöehdot. Jos sinulla herää kysymyksiä, voit ottaa yhteyttä Metsäkeskuksen asiakastukeen.

Vinkkejä palvelun käyttöön

Metsään.fi-toimijapalvelu muuttui maksuttomaksi maaliskuun alusta alkaen ja uusia toimijoita on ilahduttavasti rekisteröitynyt palvelun käyttäjäksi. Olettehan huomanneet hyödyntää vahtipalvelua ja oikotielinkkiä?

Vahtipalvelu apunasi

Vahtipalvelun avulla pysyt ajan tasalla, mitä palvelussa tapahtuu. Sähköposti ilmoittaa sinulle kerran vuorokaudessa uusista suostumuksista (siirto- ja selailuluvat) ja työkohdeilmoituksista niistä kunnista, jotka olet valinnut. Halutessasi voit saada ilmoituksia myös vanhenevista tai poistetuista ilmoituksista. Palveluilmoitusten kohdalla et voi itse valita kuntia vaan saat ilmoitukset kaikista niistä kunnista, jotka organisaatiosi on rekisteröinyt.

Vahtipalvelun viestit tulevat osoitteesta alavastaa(at)metsakeskus.fi, lähettäjänä Metsään.fi. Viesti sisältää linkin palveluun. Jotkut sähköpostiohjelmat voivat siirtää viestit automaattisesti roskapostiin. Jos havaitset tällaista niin ota yhteyttä oman organisatiosi it-tukeen. 

Oikotielinkki helpottaa suostumusten hankintaa

Oman, yrityskohtaisen oikotielinkin pääset luomaan palvelun Asiointi-osiossa. Anna linkki asiakkaillesi, kun haluat heidän metsätietonsa käyttöösi. Oikotielinkki on helppo jakaa myös kotisivuilla, lähettää sähköpostilla asiakkaille ja tallentaa omalle koneelle muistiin. Linkin kautta asiakkaasi kirjautuu Metsään.fi-palveluun ja hänelle avautuu heti Anna suostumus -sivu, jossa on valmiiksi valittuna yrityksesi suostumusten antoa varten. Suostumusten tallennuksen jälkeen hän voi jatkaa joko Metsään.fi-palvelun käyttöä, antaa suostumuksia muille toimijoille tai palata haluamaanne osoitteeseen.

Verkostoidu muiden metsäpalveluyrittäjien kanssa

Metsäkeskuksen verkkosivulla on julkaistu karttasovellus, josta voi etsiä metsäpalveluyrityksiä ja niiden yhteystietoja. Tämä helpottaa paitsi asiakkaita löytämään yrityksiä niin myös yrityksiä verkostoitumaan keskenään. Joko sinun yrityksesi näkyy kartalla? Jos ei, niin imoita yrityksesi verkkosivulla olevan lomakkeen kautta.

Muistathan, että asiakastukemme auttaa toimijoita Metsään.fi-palvelun käytössä ja muissakin asioissa. Asiakastuki avoinna ma-ti 8-18 ja ke-pe 8-16 numerossa 029 432 409. Sähköpostiosoite on asiakastuki(at)metsakeskus.fi.
 
Lisätietoja:

Veikko Iittainen
metsänomistajien palvelupäällikkö
Suomen metsäkeskus
puh. 040 544 8030
veikko.iittainen(at)metsakeskus.fi

(Metsään.fi-toimijapalvelun käyttäjätiedote 3/2017)

.