Metsään.fi-palvelussa näkyy metsänomistajan tavoitteet | Metsäkeskus

Metsään.fi-palvelussa näkyy metsänomistajan tavoitteet

Tutustu metsänomistajan tavoitteisiin ennen yhteydenottoa.

Metsänomistajat ovat marraskuun alusta alkaen voineet kirjata Metsään.fi-palveluun mitä tavoitteita heillä on metsänsä suhteen. Tavoiteasettelu ei vaikuta palvelussa oleviin toimenpide-ehdotuksiin. Näette metsänomistajan kirjaamat tavoitteet niiltä metsätiloilta, joiden tietoihin teillä on suostumus. Yhteistyön aloittaminen on helpompaa, kun tavoitteet on ennalta tiedossa.

Milloin viimeksi katsoit onko yrityksesi saanut työkohde- tai palveluilmoituksia?

Saamme aika ajoin palautetta metsänomistajilta, että toimijat eivät vastaa heidän ilmoituksiinsa.

Loppuvuoden kampanjamme Miten aiot hoitaa metsääsi? kannustaa metsänomistajia kirjautumaan palveluun ja miettimään metsänhoitoaikeitaan. Kampanja kannustaa ottaman yhteyttä myös palveluntarjoajiin, joten nyt kannattaa seurata metsänomistajien yhteydenottoja aktiivisesti. Tähän mennessä kampanjakyselyymme on vastannut jo reilut 2500 metsänomistajaa. Vastausaikaa on vuoden loppuun asti. Arvomme kaikkien vastanneiden kesken Husqvarnan 545FX-raivaussahan.

Vahtipalvelu apunasi

Vahtipalvelu helpottaa työkohde- ja palveluilmoitusten seurannassa. Voit ottaa sen käyttöösi Metsään.fi-palvelussa. Saat sähköpostiisi ilmoituksen uusista suostumuksista ja työkohdeilmoituksista niistä kunnista, jotka olet valinnut. Halutessasi voit saada ilmoituksia myös vanhenevista tai poistetuista ilmoituksista. Palveluilmoitusten kohdalla et voi itse valita kuntia vaan saat ilmoitukset kaikista niistä kunnista, jotka organisaatiosi on rekisteröinyt.

Vahtipalvelun viestit tulevat osoitteesta alavastaa(at)metsakeskus.fi, lähettäjänä Metsään.fi. Viesti sisältää linkin palveluun. Jotkut sähköpostiohjelmat voivat siirtää viestit automaattisesti roskapostiin. Jos havaitset tällaista niin ota yhteyttä oman organisaatiosi it-tukeen.

Voit tarkastella hakkuukuvioiden korjuukelpoisuutta kartalla

Tilakartalla voi karttanäkymäksi valita maaston korjuukelpoisuuden. Tieto korjuukelpoisuudesta perustuu maaston kantavuuteen. Tietoa voi hyödyntää hakkuukuvioiden aikataulun suunnittelussa. Metsäkeskuksen verkkosivulla on lisätietoa korjuukelpoisuuskartoista.

Kirjautuminen helpottuu

Joulukuussa kirjaudut Metsään.fi-toimijapalveluun käyttäen mobiilivarmennetta tai verkkopankkitunnuksia. Metsäkeskus ottaa pilottina Suomi.fi-valtuudet-palvelun käyttöön. Uusi palvelu tulee korvaamaan nykyisen Katso-palvelun yritysten edustajien tunnistautumisessa. Saat lisätietoja mobiilivarmenteen käytöstä Metsään.fi-palvelun vastuuhenkilöiltä yrityksessäsi. Tiedotamme uudesta kirjautumiskäytännöstä vielä tarkemmin, kun se on ajankohtaista.

Muistathan, että asiakastukemme auttaa toimijoita Metsään.fi-palvelun käytössä ja muissakin asioissa. Asiakastuki avoinna ma-ti 8–18 ja ke–pe 8–16 numerossa 029 432 409. Sähköpostiosoite on asiakastuki(at)metsakeskus.fi.

Lisätietoja:
Veikko Iittainen, metsänomistajien palvelupäällikkö
puh. 040 544 8030

Tiedote Metsään.fi-toimijapalvelun käyttäjille nro 6/2017, 8.11.2017.

.