Metsään.fi-palveluun lisättiin luonto- ja ympäristötietoa | Metsäkeskus

Metsään.fi-palveluun lisättiin luonto- ja ympäristötietoa

Metsään.fi-palvelussa voi nyt nähdä, jos metsätilalla on havaittu muinaisjäännöksiä, liito-oravan pesimäpaikkoja tai muita uhanalaisia lajeja. Lisäksi palvelusta saa tietoa, kuuluuko tila johonkin luonnonsuojelu- tai pohjavesialueeseen.

Metsään.fi-palvelu kokoaa vaiheittain eri julkishallinnon organisaatioiden metsä-, luonto- ja ympäristötietoa samaan karttanäkymään. Kun metsätilan kokonaistilanteen näkee yhdestä paikasta, helpottaa se toimijoita hoito- ja hakkuutöiden suunnittelussa ja toteutuksessa.

Kemera-asiointi helpottui

Voit seurata yrityksesi Metsään.fi-palvelun kautta tekemien Kemera-hakemusten ja toteutusilmoitusten käsittelyn etenemistä Metsäkeskuksessa. Palvelussa näkyvä Kemera-asianumero helpottaa, jos haluat kysyä meiltä asiasi käsittelystä tarkemmin.

Miten saan toimijapalvelussa lisää metsävaratietoa käyttööni?

Saat Metsään.fi-toimijapalvelusta enemmän hyötyä, kun hankit mahdollisimman monelta metsänomistajalta suostumuksen hänen tilatietoihinsa. 

Voit pyytää Metsäkeskuksesta metsänomistajien yhteystietoja tietyin edellytyksin suoramarkkinointia varten. Näin voit kertoa metsänomistajille palveluistasi ja samalla neuvoa heitä antamaan suostumuksen tilatietoihinsa esimerkiksi oikotielinkkiä hyödyntäen.

Saat osoitteet lähettämällä Metsäkeskukseen Tiedonluovutuspyyntö metsätietojärjestelmästä -lomakkeen.Tiedoista veloitetaan maksuperusteasetuksen mukainen maksu, joka on tällä hetkellä 150 e + 0,10 e/osoitetieto.

Oikotielinkki helpottaa suostumusten hankintaa

Oikotielinkin avulla voit ohjata asiakkaan antamaan suostumuksen suoraan yrityksellesi. Pääset luomaan oikotielinkin toimijapalvelun Asiointi-osiossa. Oikotielinkki on helppo jakaa kotisivuilla, lähettää sähköpostilla asiakkaille ja tallentaa omalle koneelle muistiin. 

Muistathan, että asiakastukemme auttaa toimijoita Metsään.fi-palvelun käytössä ja muissakin asioissa. Asiakastuki on avoinna ma-ti 8-18 ja ke-pe 8-16 numerossa 029 432 409. Huom. heinäkuussa ma-pe klo 8-16. Sähköpostiosoite on asiakastuki(at)metsakeskus.fi.

Lisätietoja:

Veikko Iittainen
metsänomistajien palvelupäällikkö
puh. 040 544 8030

Metsään.fi-toimijapalvelun tiedote 4/2017.
 

.