Metsään.fi-toimijapalvelun kirjautumistavan muutos | Metsäkeskus

Metsään.fi-toimijapalvelun kirjautumistavan muutos

Metsäkeskus lähti rohkeasti pilotoimaan Suomi.fi-valtuudet-palvelua Metsään.fi-palvelun käyttövaltuuksien hallinnoinnissa. Samalla kirjautumisessa luovuttiin hankalaksi koetuista Katso-tunnuksista. Pilottina toimiessa moni asia tulee eteen vielä käyttöönoton jälkeenkin. Kiitämme kaikkia toimijapalvelun käyttäjiä yhteydenotoistanne. Niiden avulla olemme selvittäneet Väestörekisterikeskuksen kanssa jo suurimman osan kirjautumiseen liittyneistä ongelmista. Voit lukea lisää tästä pilotti-hankkeesta Väestörekisterikeskuksen verkkouutisesta.

Asiakastukemme auttaa myös jatkossa, jos Metsään.fi-palvelun käyttövaltuuksien hallinnointiin ja kirjautumiseen liittyen on kysymyksiä.

Uusille käyttäjille voi antaa oikeuksia Metsään.fi-palvelun käyttöön jatkossa joko Katso-palvelussa tai Suomi.fi-valtuudet-palvelussa. Ohjeita löytyy verkkosivuilta.

Katso-palvelusta ja -tunnuksista

Aiemmin keväällä kerroimme, että Katso-palveluun lisättyjen uusien käyttäjien yhteystiedot ja henkilötunnukset tulisi ilmoittaa asiakastukeemme. Tämä ei ole enää tarpeen. Saamme tarvitsemamme tiedot automaattisesti rajapintojen kautta sekä Katso-palvelusta että Suomi.fi-valtuudet-palvelusta.

Jos organisaationne hallinnoi käyttäjävaltuuksia Katso-palvelussa, on hyvä ottaa huomioon, että Katso-tunnuksen tulee olla aktiivinen. Katso-tunnus lukkiutuu, jos sitä ei ole käyttänyt yli vuoteen. Tunnuksen ollessa lukkiutunut kirjautuminen toimijapalveluun mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla ei onnistu.

Jokainen käyttäjä voi itse varmistaa Katso-tunnuksensa tilanteen verkkosivulla http://yritys.tunnistus.fi.

Yhdistykset ja organisaatiot, jotka eivät ole rekisteröityneet Kaupparekisteriin, käyttävät toistaiseksi vielä Katso-palvelua käyttäjätunnusten hallinnointiin. Katso lisätietoa Suomi.fi-tietoa-valtuuksista-sivulta kohdasta Yrityksen puolesta asiointi.

Tarkista yrityksesi oikotielinkki – tee tarvittaessa uusi

Suomi.fi-tunnistukseen siirtyminen aiheutti muutoksia myös oikotielinkki-toimintoon. Vanhat linkit eivät välttämättä toimi vaan yrityksen tulee luoda uusi linkki.

Yrityskohtainen oikotielinkki auttaa suostumusten hankinnassa. Oman, yrityskohtaisen oikotielinkin pääset luomaan palvelun Asiointi-osiossa. Anna linkki asiakkaillesi, kun haluat heidän metsätietonsa käyttöösi. Oikotielinkki on helppo jakaa myös kotisivuilla ja lähettää sähköpostilla asiakkaille.

Linkin kautta asiakkaasi kirjautuu Metsään.fi-palveluun ja hänelle avautuu heti Anna suostumus -sivu, jossa on valmiiksi valittuna yrityksesi suostumusten antoa varten. Suostumusten tallennuksen jälkeen hän voi jatkaa joko Metsään.fi-palvelun käyttöä, antaa suostumuksia muille toimijoille tai palata haluamaasi osoitteeseen. 

Metsätietojen luovutus asiakkuuden perusteella

Yrityksenne voi saada metsä- ja henkilötietoja käyttöönsä myös asiakkuuden tai jäsenyyden perusteella. Lue lisää asiakkuuteen ja jäsenyyteen perustuvasta metsätietojen luovutuksesta.

Nyt yli 100.000 metsänomistajakäyttäjää

Metsään.fi-palveluun on kirjautunut yli 100.000 metsänomistajaa. Sadastuhannes palveluun kirjautuja Salme Tarkkonen Kiuruvedeltä sai palkinnoksi Polarin urheilukellon.

Loppuvuonna kannustamme metsänomistajia kirjautumaan palveluun ”Miten sinä asioit Metsään.fi-palvelussa?” -kampanjalla. Arvomme kampanjan kyselyyn osallistuneiden kesken kaksi lahjakorttia, jolla voittaja voi ostaa toimijapalveluun rekisteröityneeltä yritykseltä tai organisaatiolta metsäpalveluja tuhannen euron edestä (sis. alv 24 %).

Lisätietoja:

Veikko Iittainen, metsänomistajien palvelupäällikkö
puh. 040 544 8030

Metsään.fi-toimijapalvelun tiedote pääkäyttäjille 9/2018, 8.6.2018. Toimijatiedotteet verkkosivulla.

.