Miten hallinnoin Metsään.fi-toimijapalvelun käyttöoikeuksia 7.2. jälkeen? | Metsäkeskus

Miten hallinnoin Metsään.fi-toimijapalvelun käyttöoikeuksia 7.2. jälkeen?

Metsään.fi-toimijapalvelu hyödyntää Suomi.fi-tunnistus- ja -valtuudet-palveluja 7.2. alkaen, mutta Katso-palvelu toimii taustalla toistaiseksi. Aiemmin Katso-tunnuksilla Metsään.fi-palveluun kirjautunut toimijakäyttäjä tunnistautuu toimijapalveluun 7.2 alkaen mobiilivarmennetta tai verkkopankkitunnuksia käyttäen. Näiden käyttäjien kohdalla ei tarvitse tehdä toimenpiteitä vaan heillä palvelun käyttö jatkuu entiseen malliin. Ainoastaan tunnistautumistapa muuttuu.

Henkilökohtainen mobiilivarmenne on sujuva tapa tunnistautua Suomi.fi-palvelussa. Kannattaa varmistaa, että mobiilivarmenteen käyttö on mahdollista organisaationne puhelinliittymissä. Mobiilivarmenne on maksuton palvelu yrityspuhelinliittymiin.

Käyttöoikeuksia voi hallinnoida edelleen Katso-palvelussa

Organisaationne Metsään.fi-palvelun pääkäyttäjän ei tarvitse vielä valtuuttaa käyttäjiä Suomi.fi-palvelussa. Katso-palvelussa annetut valtuudet (käyttöoikeudet) oikeuttavat toimijan käyttämään Metsään.fi-palvelua.

Pääkäyttäjä voi edelleen hallinnoida niin vanhoja kuin uusia käyttäjiä Katso-palvelussa. Suomi.fi-valtuudet ja Katso-palvelussa annetut valtuudet toimivat rinnakkain 31.12.2019 saakka.

Uuden käyttäjän lisäys on ilmoitettava asiakastukeemme

Jatkossa pääkäyttäjän tulee ottaa yhteyttä myös asiakastukeemme puh. 029 432 409, kun antaa uudelle henkilölle oikeuden käyttää toimijapalvelua organisaationsa edustajana. Asiakastukemme tarvitsee uuden käyttäjän yhteystiedot ja henkilötunnuksen, jotta voi lisätä tiedot asiakasrekisteriimme. Tämän jälkeen uusi käyttäjä pääsee kirjautumaan palveluun.

Miten toimimme, jos haluamme käyttää Suomi.fi-valtuudet palvelua?

Organisaatiot voivat halutessaan ottaa Suomi.fi-valtuudet-palvelun käyttöönsä jo nyt. Jos organisaation Metsään.fi-palvelun pääkäyttäjänä toimii muu kuin organisaation nimenkirjoitusoikeuden omaava, tulee hänen kirjautua Suomi.fi-valtuudet palveluun ja tehdä siellä valtuuspyyntö toimia edustamansa yrityksen valtuuttajana.  Tämän jälkeen hän pyytää esimerkiksi toimitusjohtajaa kirjautumaan Valtuudet-palveluun ja vahvistamaan valtuuspyyntönsä.

Vahvistamisen jälkeen Metsään.fi-palvelun pääkäyttäjä voi valtuuttaa organisaation muita henkilöitä käyttämään Metsään.fi-palvelua.
Pääkäyttäjän tulee ilmoittaa valtuuttamiensa henkilöiden yhteystiedot ja henkilötunnukset myös asiakastukeemme.

Huom! Organisaatiot, joilla ei ole yhtä edustusoikeudellista henkilöä nimettynä kaupparekisterissä tai Yritys- ja yhteisötietojärjestelmässä, eivät voi vielä käyttää Suomi.fi-valtuudet palvelua. He voivat hallinnoida valtuuksiaan tällä hetkellä vain Katso-käyttöliittymässä.

Katso yksityiskohtainen ohje valtuuden pyynnöstä ja lisäämisestä sekä mobiilivarmenteen käytöstä.

Asiakastukemme neuvoo mielellään palvelun käytössä: asiakastuki(at)metsakeskus.fi ja 029 432 409 ma-ti klo 8-18 ja ke-pe klo 8-16.

Lisätietoja:
Veikko Iittainen, metsänomistajien palvelupäällikkö
puh. 040 544 8030
Metsään.fi-toimijapalvelun tiedote 3/2018, 6.2.2018.

.