Suomen metsäkeskuksen tiedonsiirtopalvelu uudistuu | Metsäkeskus

Suomen metsäkeskuksen tiedonsiirtopalvelu uudistuu

Suomen metsäkeskus uudistaa sähköisen tiedonsiirtopalvelunsa loppuvuodesta 2017. Uudistuksessa käyttöön otetaan kansallinen Suomi.fi-palveluväylä, johon Metsäkeskuksen nykyistä tiedonsiirtopalvelua käyttävien toimijoiden tulee liittyä. Siirtymäaikaa on vuosi uuden palvelun käyttöönottohetkestä.

Metsäkeskus vastaanottaa nykyisen sähköisen tiedonsiirtopalvelunsa kautta toimijoilta metsänkäyttöilmoituksia, Kemera-hakemuksia ja -toteutusilmoituksia. Palvelua käyttävät toimijat, joilla on käytössään metsä- ja paikkatietojärjestelmä.

Tällä hetkellä metsäalan toimijoiden lähettämät tiedot vastaanotetaan tiedonsiirtopalvelussa ja tietoja lähetetään toimijoille tiedonsiirtorajapinnan kautta. Uudistuksessa nämä yhdistetään yhdeksi palveluksi, joka hyödyntää kansallista Suomi.fi-palveluväylää tietoliikennereittinään.

- Toimijat ovat toivoneet tiedonsiirtopalvelumme uudistamista jo pitkään. Kun päivitämme teknologian ja otamme käyttöön kansallisen palveluväylän, voimme vastata tähän tarpeeseen. Samalla edistämme metsäalan digitalisoitumista, sanoo uudistuksesta vastaava projektipäällikkö Heikki Eronen Suomen metsäkeskuksesta.

Uudistuksessa palveluun lisätään uusia toimintoja. Metsäkeskus alkaa esimerkiksi lähettää toimijoille sähköisesti tietoa myös Kemera-rahoituspäätöksistä ja –maksatuksista uuden palvelun kautta.

Suomen metsäkeskuksen tiedonsiirtopalveluun on rekisteröitynyt 164 organisaatiota ja käyttäjiä on noin 1 200. Tuleva uudistus edellyttää, että toimijoiden täytyy liittyä kansallisen Suomi.fi-palveluväylän käyttäjiksi. Liittyminen on maksutonta. Siirtymäaikaa on yksi vuosi uuden tiedonsiirtopalvelun käyttöönottohetkestä.

Lisätietoa Suomi.fi-palveluväylään liittymisestä saa palvelun sivuilta ja Väestörekisterikeskuksesta.

Lisätietoa:

Heikki Eronen
tiedonsiirtopalvelun uudistamisen projektipäällikkö
Suomen metsäkeskus
puh. 029 432 4523
heikki.eronen(at)metsakeskus.fi

Aki Hostikka
rahoituksen ja tarkastuksen palvelupäällikkö
Suomen metsäkeskus
puh. 029 432 5405
aki.hostikka(at)metsakeskus.fi

.