Uutta asiointia ja uusia kartta-aineistoja Metsään.fi-palvelussa | Metsäkeskus

Uutta asiointia ja uusia kartta-aineistoja Metsään.fi-palvelussa

Metsään.fi-palvelua päivitettiin viime viikolla. Metsänomistaja voi nyt lähettää palvelussa ilmoituksen hirvieläinten puustolle aiheuttamista vahingoista. Metsänomistaja löytää linkin hirvieläinvahinkoilmoitukseen palvelun etusivulla olevasta ASIOINTI-kohdasta. Ilmoituslomake on samantyylinen kuin muutkin palvelusta lähetettävät asiointilomakkeet. Kartalta voi valita valmiin kuvion, johon vahinko on kohdistunut tai piirtää vahinkoalueen. Lähetetyt ilmoitukset myös tallentuvat palveluun, joten niitä voi myöhemmin selata.

Toimijapalvelussa hirvieläinvahinkoilmoituksen lähettäminen tulee mahdolliseksi myöhemmin tänä syksynä. Hirvieläinvahingoista voi edelleen ilmoittaa myös käyttämällä Metsäkeskuksen verkkosivuilla olevaa vahinkoilmoituslomaketta. Metsäkeskuksen verkkosivulta löytyy myös lisätietoa hirvieläinvahinkoarvioinnista ja linkki hirvivahinkolaskuriin ja sen käyttöohjeeseen. Hirvivahinkolaskurin avulla kannattaa alustavasti arvioida mahdollisen korvauksen suuruutta. 

Karttanäkymä monipuolistui – uutena viranomaisasiointi

Tilakartan päävalikkoon on lisätty uusi ryhmä viranomaisasiointi. Kun olet suunnittelemassa Kemera-rahoituksen hakemista, voit karttanäkymässä helposti tarkistaa, onko alueelle jo haettu tai myönnetty Kemera-rahoitusta nuoren metsän hoitoon tai taimikon varhaishoitoon. Samoin voit tarkistaa, onko hakkuukohteesta lähetetty metsänkäyttöilmoitus Metsäkeskukseen. Kuviota klikkaamalla saat näkyviin tarkempaa tietoa kuten metsänkäyttöilmoituksessa ilmoitetun hakkuutavan.

Metsänkäyttöilmoitus- ja Kemera-asiat päivittyvät palveluun viikoittain. Jotta tiedot näkyvät kartalla, tulee karttaa lähentää riittävästi. Mittakaavan on oltava vähintään 1:10 000.

Tilakartalla Muut aineistot -ryhmässä uutta tietoa

Karttavalikon Muut aineistot -ryhmän alta löydät hila-aineistot ja voit tarkastella metsien keskitilavuutta ja kehitysluokkia 16x16 metrin hilaruudukkoina.

Metsävaratiedon saatavuustiedoissa voit valita näkymään myös arvion siitä, milloin uusi kerätty metsävaratieto julkaistaan Metsään.fi-palvelussa. Lisäksi näet, mistä tietolähteestä kunkin kuvion tieto on peräisin.

Pintavesien virtausmalliaineistoja pääsee taas selaamaan metsätilan kartalla. Lähdeaineistot on siirretty aiemmasta Maanmittauslaitoksen palvelinympäristöstä Metsäkeskuksen omaan palvelinympäristöön.

Onko Metsään.fi-toimijapalveluun kirjautumisessa ongelmia?

Jos organisaationne hallinnoi käyttäjävaltuuksia Katso-palvelussa, tarkista ensimmäiseksi, että Katso-tunnuksesi on aktiivinen ja valtuutus Metsään.fi-palveluun on kunnossa. Jokainen käyttäjä voi itse varmistaa Katso-tunnuksensa tilanteen verkkosivulla http://yritys.tunnistus.fi.

Katso-tunnus lukkiutuu, jos sitä ei ole käyttänyt yli vuoteen. Tunnuksen ollessa lukkiutunut kirjautuminen toimijapalveluun mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla ei onnistu.

Jos toimijapalveluun kirjautumisessa on edelleen ongelmia niin asiakastukemme auttaa mielellään. Soita tai laita sähköpostia: asiakastuki(at)metsakeskus.fi ja puhelin 029 432 409 ma-ti klo 8-18, ke-pe 8-16.

Veikko Iittainen, metsänomistajien palvelupäällikkö
puh. 040 544 8030
Metsään.fi-toimijapalvelun tiedote 10/2018, 23.82018.

.