Yleiskaava-aineistot nähtävissä Metsään.fi-palvelussa | Metsäkeskus

Yleiskaava-aineistot nähtävissä Metsään.fi-palvelussa

Suomen ympäristökeskuksen Liiteri-palveluun keräämiä kuntien yleiskaavojen rasterikuvia ja niihin liittyviä merkintöjä ja määräyksiä voit nyt tarkastella myös Metsään.fi-palvelun karttanäkymässä. Kartalla näkyy yleiskaava niistä kunnista, jotka ovat toimittaneet aineiston Liiteri-palveluun.

Valitse karttavalikosta Muut aineistot - Yleiskaava-aineistot. Kaavan päällä klikkaaminen tuo kartan alapuolelle esiin selitteen, josta löydät myös linkin kaavamerkintöihin ja -määräyksiin. Yleiskaavaselitteen saat pois näkyvistä selitteen oikean yläkulman pienestä ruksista.

Suunnitellessasi työkohteita kaava-alueilla, voit yleiskaavoista esimerkiksi tarkistaa, onko alueella metsälaki voimassa (kohteella yleiskaavassa M- tai V-alkuinen merkintä). Jos yleiskaava-alueella ei ole metsälaki voimassa niin silloin metsänhoitoon ei voi saada Kemera-tukea eikä metsälaki velvoita metsänkäyttöilmoitukseen. Myös maisematyöluvan tarve selviää yleiskaavamääräyksistä.

Liiteri-palvelun yleiskaavatiedoista vastaavat kunnat. Kunnat myös tulkitsevat määräyksiä. Aineisto voi sisältää myös virheitä, joten epäselvissä tilanteissa yleiskaavan vaikutukset aiottuun toimenpiteeseen tulee aina varmistaa kyseisestä kunnasta. Yleiskaava-aineistot päivittyvät Metsään.fi-palveluun neljä kertaa vuodessa ympäristökeskuksen Liiteri-palvelusta.

Tutustu tarkemmin metsätalouteen ja kaavoitukseen:
https://tapio.fi/metsanomistajan-kaavoitusapu/
https://www.metsakeskus.fi/ajankohtaista-kaavoituksessa

Kemera-asiointiin pieniä parannuksia

Nyt voit tarkistaa Asiointi – Kemera -sivulla päivämäärän, milloin metsänhoitotyö, johon olet hakenut Kemera-tukea Metsään.fi-palvelussa on viimeistään toteutettava. Tuosta päivästä lukien viimeistään kahden kuukauden kuluessa Metsäkeskukseen tulee olla saapunut toteutusilmoitus tehdystä työstä, jotta Kemera-tuki voidaan maksaa.

Jos palvelussa rahoitushakemuksen käsittelyn tilana näkyy ”Rahoituspäätös: rauennut”, tarkoittaa se, että työtä, jolle on aiemmin hyväksytty rahoitus ei toteuteta. Näin voi esimerkiksi käydä, jos työ on jäänyt kokonaan tekemättä tai tehdystä työstä ei ole toimitettu toteutusilmoitusta ajoissa. Jos kyseinen työ halutaan toteuttaa myöhemmin, tulee sille hakea rahoitus uudelleen.

Yritysten päivittämät toimialatiedot tulevat Metsään.fi-palveluun joulukuun aikana

Lisäämme Metsään.fi-palveluun uusia toimialoja, jotta metsänomistaja löytää haluamansa metsäalan palveluntarjoajan yhteystiedot jatkossa helpommin. Lisäyksen vuoksi pyysimme aiemmin toimijapalvelun käyttäjiä päivittämään yrityksensä toimialatiedot ja yrityskuvauksensa 16.11. mennessä. Noin kolmannes yrityksistä lähetti meille tiedot, joita päivitämme parhaillaan palveluun. Uudet toimialat näkyvät palvelussa joulukuun aikana.

Mikäli yrityksenne ei vielä marraskuussa toimittanut meille päivitettyjä tietoja, niin voitte tehdä sen vielä vastaamalla kyselyyn. Linkki kyselyyn löytyy myös Ajankohtaista palvelussa -sivulta.
Asiakastukemme auttaa mielellään Metsään.fi-palvelun käytössä. Soita tai laita sähköpostia: asiakastuki(at)metsakeskus.fi ja puhelin 029 432 409 ma-ti klo 8-18, ke-pe 8-16.

Lisätietoja:
Veikko Iittainen, metsänomistajien palvelupäällikkö
puh. 040 544 8030
Metsään.fi-toimijapalvelun tiedote nro 17/2018, 19.12.2018.
 

.