Hae metsitystukea | Metsäkeskus

Hae metsitystukea

Metsitystukilaki on tullut voimaan 1.1.2021 ja hakemuksia voi toimittaa Metsäkeskukseen 1.3.2021 alkaen. Voit tehdä hakemuksen sähköisesti maksuttomassa metsitystuen hakupalvelussa (linkki julkaistaan myöhemmin) tai paperilomakkeella. Tutustu metsitystuen kriteereihin ennen tuen hakua.

Metsitystuen hakupalveluun ei tarvitse kirjautua. Täytä palvelussa sähköinen lomake, jonka jälkeen allekirjoita hakemus sähköisellä allekirjoituksella tai tulosta kynällä allekirjoitettavaksi. Kynällä allekirjoitettu hakemus tulee toimittaa samaan tapaan kuin paperilomakkeet. 

Paperilomakkeen voit toimittaa turvasähköpostilla tai kirjepostina Metsäkeskuksen toimipisteeseen. Sähköpostiosoite on kemerahakemukset(at)metsakeskus.fi.

Otsikoi sähköposti: ”Metsitystuki, hakemus, hakijan nimi” tai ”Metsitystuki, toteutusilmoitus, päätösnumero” 
Voit aloittaa metsitystoimenpiteet vasta, kun olet saanut Metsäkeskukselta rahoituspäätöksen. Rahoitusta myönnetään vain niille hakemuksille, jotka täyttävät rahoitusehdot.  

Tee toteutusilmoitus 

Kun metsityksen perustamistoimenpiteet on tehty, tulee tehdä toteutusilmoitus kirjallisesti metsitystuen hakupalvelussa (linkki julkaistaan myöhemmin) tai lomakkeella (linkki julkaistaa myöhemmin). Metsityksen perustamistoimenpiteisiin annetaan toteuttamisaikaa tuen myöntämistä seuraavan toisen kalenterivuoden loppuun asti. Metsityksen perustamistoimenpiteistä tehtävän toteutusilmoituksen on oltava perillä viimeistään päätöksessä annettuna määräpäivänä. Jos toteutusilmoitus ei ole perillä määräpäivään mennessä, oikeus saada maksatus jo myönnetystä tuesta raukeaa.

.