Metsään.fi-kampanja kannustaa metsänhoitotöihin | Metsäkeskus

Metsään.fi-kampanja kannustaa metsänhoitotöihin

Suomen metsäkeskus kutsuu metsänomistajia osallistumaan uuteen kampanjaan Metsään.fi-palvelussa. Miten aiot hoitaa metsääsi? -kampanjassa kysytään palvelun käyttäjiltä tulevista metsänhoitotöistä. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan raivaussaha.

Metsään.fi-palvelun uudessa kampanjassa kannustetaan metsänomistajia tutustumaan oman metsätilan hoitotyöehdotuksiin. Kampanjassa kysytään, miltä palvelun ehdotukset hoitotöistä vaikuttavat ja kuinka metsänomistajat aikovat tarttua töihin. Kampanjaan voi osallistua 1.9.–31.12.2017 Metsään.fi-palvelun Hoitotyöt-osiossa.

Metsään.fi-palvelussa näkyvät metsätilojen ajankohtaiset ja kiireelliset hoitotyöehdotukset. Metsänomistaja voi tarkastaa palvelusta kätevästi, tarvitseeko taimikko hoitoa tai nuori metsä harvennusta. Metsään.fi näyttää myös arvion töiden kustannuksista. Metsänomistaja voi samalla ilmoittaa palvelussa jo tehdyistä hoitotöistä ja päivittää omat metsätietonsa ajan tasalle.

- Palvelussa olevat ehdotukset antavat tietoa hoitotöiden ajoituksista metsänomistajan päätöksenteon tueksi. Ennen metsänhoitotöiden tilaamista kannattaa tarkastaa työkohteet maastossa itse tai asiantuntijan kanssa, sanoo metsänomistajien palvelupäällikkö Veikko Iittainen Suomen metsäkeskuksesta.

Metsänomistajat pääsevät vastaamaan kampanjakyselyyn kirjautumalla Metsään.fi-palveluun henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan Husqvarnan 545FX-raivaussaha.

Metsään.fi-palvelusta töille tekijöitä

Kotimaisten metsien puuvaranto ja kasvu ovat suurempia kuin koskaan aiemmin, mutta metsänhoitotöitä jää tekemättä. Hoitorästejä on kertynyt erityisesti taimikoihin ja nuoriin metsiin.

Metsän varhaisen kehitysvaiheen hoitotyöt, kuten heinäntorjunta ja vesakon perkaus, on tärkeää ajoittaa oikein. Näin kasvatettavat puut saavat hyvät kasvuolosuhteet ja kasvu on nopeaa.

- Taimikon varhaishoito on metsänkasvatuksen tärkein työ tehdä ajallaan noin viiden vuoden kuluttua istutuksesta. Sen voi metsänomistaja itsekin tehdä tai tilata palveluntarjoajalta. Metsään.fi-palvelusta löydät helposti metsänhoitotöitä tekevien toimijoiden yhteystiedot, Iittainen sanoo.

Metsään.fi-palvelu tarjoaa metsänomistajalle ajantasaisen metsävaratiedon omista metsistä. Suomen suosituinta metsätietopalvelua on käyttänyt jo noin 85 000 metsänomistajaa ja 532 alan yritystä.

Lisätietoja:
Veikko Iittainen
metsänomistajien palvelupäällikkö
Suomen metsäkeskus
puh. 040 544 8030
veikko.iittainen(at)metsakeskus.fi

.