Metsäkeskuksen Metsään.fi-palvelu voitti Vuoden 2013 laatuinnovaatio -palkinnon | Metsäkeskus

Metsäkeskuksen Metsään.fi-palvelu voitti Vuoden 2013 laatuinnovaatio -palkinnon

Suomen metsäkeskuksen Metsään.fi-palvelu on voittanut Laatukeskuksen Vuoden 2013 laatuinnovaatio -kilpailun julkisen sektorin sarjassa. Metsään.fi-palvelu on suunnattu metsänomistajille ja metsäalan organisaatioille. Palvelussa metsänomistaja voi katsella ja hyödyntää metsänsä tietoja sekä ilmoittaa tehdyistä hoitotöistä ja hakkuista. Metsänomistaja voi myös luovuttaa metsätietonsa metsäalan palveluntarjoajille hoitotyö- tai puukauppatarjouksia varten. Metsään.fi-palvelun kehityksen on rahoittanut maa- ja metsätalousministeriö.

−Palkinto on hieno tunnustus palvelun parissa tekemästämme työstä. Palkinnon taustalla on palvelun uutuusarvo, helppokäyttöisyys ja toimiminen kokoavana voimana yksityisten metsänomistajien ja metsäalan organisaatioiden välillä. Metsään.fi-palvelussa yhdistyy usean eri viranomaisen keräämä tieto hyödylliseksi työkaluksi, kertoo Metsäkeskuksen asiakkuuspäällikkö Veikko Iittainen.

Metsään.fi-palvelu on otettu hyvin vastaan. Palveluun on tutustunut jo 23 500 metsänomistajaa ja organisaatiokäyttäjiä on reilut 140. Palvelu tarjoaa metsänomistajille oman metsän ajantasaiset tiedot sekä kätevän yhteyden metsäalan palveluja tuottaviin organisaatioihin. Metsään.fi voi toimia pienille metsäalan yrittäjille tarvittavana tietojärjestelmänä, joka muutoin olisi liian suuri investointi omana kehitystyönä tehtäväksi. Tämä helpottaa uuden metsäpalveluyrittäjyyden syntymistä pienentämällä alkuinvestointeja ja tuomalla metsätietoa helpolla tavalla yrityksen toiminnan tueksi. Suuremmille yrityksille palvelu on kätevä tapa hakea ajantasaista metsävaratietoa liiketoiminnan suunnittelua varten.

−Metsään.fi on aivan uudenlainen palvelu, joka tuo oman metsän tiedot vihdoin käden ulottuville: palvelussa metsänomistaja voi tarkastella metsänsä puustoa, nähdä sen rahallisen arvon, hoitotarpeet ja luontokohteet, suunnitella metsätyöt ja arvioida niiden kustannukset sekä jakaa tietonsa töiden toteuttajien kanssa. Toivomme Metsäkeskuksessa, että palvelun käyttö herättää metsänomistajissa innostuksen oman metsän hoitoon ja käyttöön. Tämä olisi koko metsäalan yhteinen etu, Iittainen lisää.

Vuoden laatuinnovaatio -kilpailun tavoitteena on lisätä Suomessa syntyvien innovaatioiden määrää ja kohottaa niiden tasoa. Innovatiivisuutta arvioidaan uutuusarvon, hyödynnettävyyden ja oppimisen perusteella sekä laatua asiakaslähtöisyyden ja tuloksellisuuden perusteella. Lue lisää Laatukeskuksen verkkopalvelusta: www.laatukeskus.fi.

Lisätietoja

asiakkuuspäällikkö Veikko Iittainen
Suomen metsäkeskus
p. 029 432 5406, veikko.iittainen@metsakeskus.fi

.