Naisenergiaa metsiin -hankkeen neuvontatilaisuudet kiinnostavat | Metsäkeskus

Naisenergiaa metsiin -hankkeen neuvontatilaisuudet kiinnostavat

Suomen metsäkeskuksen vetämä Naisenergiaa metsiin -hanke pyörähtää käyntiin tulevan kuukauden aikana viidellä paikkakunnalla Etelä-Savossa. Naismetsänomistajille suunnatuista neuvontatapahtumista ensimmäiset järjestetään tammi-helmikuun aikana Joroisissa, Juvalla, Puumalassa, Heinävedellä ja Savonlinnassa.

Kullakin paikkakunnalla järjestetään kevättalven aikana neuvontatapahtuman lisäksi toinen iltatilaisuus sekä keväämmällä käytännönläheinen retkeilypäivä.
 
Hankkeen alusta asti on käynyt ilmi, että kiinnostusta naisille suunnattuihin metsänomistajatapahtumiin löytyy. Naismetsänomistajilta tulleiden yhteydenottojen perusteella metsäasiat näyttävät kiinnostavat laidasta laitaan, ja neuvontaa on toivottu niin puukauppaan kuin luonnonhoitoon liittyen. Yksi asia on kuitenkin noussut ylitse muiden: erityisen paljon on toivottu neuvontaa omatoimisesti tehtävistä taimikonhoitotöistä.
 
Naisenergiaa metsiin -tapahtumissa pyritään vastaamaan toiveisiin monipuolisesti. Metsänomistamisen eri puolet tulevat olemaan esillä aina metsäsuunnittelusta käytännön töihin ja taimikonhoidosta puukauppaan sekä maiseman- ja luonnonhoitoon. Lisäksi naismetsänomistajat pääsevät tapahtumissa tutustumaan paikallisiin toimijoihin ja heidän palvelutarjontaansa.

Tilaisuuksien toivotaan rohkaisevan mukaan metsänomistajia eri kokemustasoilta: metsäasioita ja metsänomistamista käsitellään tapahtumissa rennolla hengellä ja kaikille ymmärrettävällä tavalla. Tapahtumiin osallistuminen on ilmaista.
 
Tapahtumiin voi ilmoittautua Metsäkeskus.fi-verkkopalvelun kautta.
 
TAMMI-HELMIKUUN TAPAHTUMAT
Joroinen: to 19.1.2017 klo 17:30-20:30, lukion auditorio (Koulutie 1)
Juva: to 26.1.2017 klo 17:30-20:30, virastotalon auditorio (Juvantie 13)
Puumala: ti 31.1.2017 klo 17:30-20:30, Puumalan yhtenäiskoulun auditorio (Kirkkotie 3)
Heinävesi: to 2.2.2017 klo 17:30-20:30, virastotalon valtuustosali (Kermanrannantie 7)
Savonlinna: to 9.2.2017 klo 17:30-20:30, Ravintola Paviljongin auditorio (Rajalahdenkatu 4)
 
Lisätietoa:
Suomen metsäkeskus, kaakkoinen palvelualue
Tuuli Väkeväinen
projektineuvoja
puh. 050 574 3959
tuuli.vakevainen@metsakeskus.fi
 

 

.