Pohjoinen alue: Metsäinen-mobiilisovelluksesta kerätään käyttäjäkokemuksia | Metsäkeskus

Pohjoinen alue: Metsäinen-mobiilisovelluksesta kerätään käyttäjäkokemuksia

Suomen metsäkeskuksen ja Lapin ammattikorkeakoulun yhteistyössä kehittämä Metsäinen-mobiilisovellus julkaistiin 7.7. Sovellus johdattaa metsistä ja metsätaloudesta kiinnostuneet älylaitteiden käyttäjät metsätiedon pariin.

Metsäkeskuksen asiantuntijat ovat koostaneet sovellukseen jämerän tietopankin Metsänhoidon suositukset – teoksen pohjalta. Tietopankki sisältää metsäalan perustietoa, jota on täydennetty erilaisin oppain, videoin ja kuvin. Sovelluksen tietopankkia on helppo käyttää ja se kulkee kätevästi mobiililaitteessa mukana niin kaupungilla kuin marjametsässäkin.

Metsäinen-sovelluksen tapahtumakalenteriin on koottu lappilaisia metsäalan tapahtumia. Sovelluskirjastossa on mobiilisovelluksia, joita voi käyttää luonnossa liikkuessa. Luontoretkelle kannustavat myös sovelluksen mobiilit luontopolut, joilla voi seikkailla ensi syksystä alkaen. Luontopolut ovat Kemissä, Rovaniemellä ja Sodankylässä.

Uutta mobiilisovellusta käytetään Android-käyttöjärjestelmän mobiililaitteilla ja sovelluksen voi ladata maksutta Google Play kaupasta. Metsäkeskus ja Lapin ammattikorkeakoulu toivovat, että sovellusta käytettäisiin ja testattaisiin mahdollisimman paljon kesän aikana.

- Sovelluksen käyttäjien havainnot ja kokemukset kiinnostavat.  Kuinka sovelluksen tulisi toimia ja mitä sisältää, jotta se palvelisi käyttäjiä entistä paremmin, sanoo projektipäällikkö Jonna Kokko Suomen metsäkeskuksesta.

Sovelluksen käyttäjiltä kerätään palautetta kesän aikana. Syksyllä mobiilisovellus viimeistellään käyttäjäkokemusten pohjalta valmiiksi. Palautetta ja kehitysideoita sovelluksesta voi toimittaa osoitteeseen: mobiilistimetsaan(at)gmail.com.

Sovelluksen toteuttaa Suomen metsäkeskuksen ja Suomen 4H-liiton Mobiilisti metsään –hanke. Hankkeen rahoittaa Lapin ELY-keskus Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014–2020.

Lisätietoja:
Jonna Kokko
projektipäällikkö
Mobiilisti metsään –hanke
Suomen metsäkeskus
puh. 050 571 5896
jonna.kokko(at)metsakeskus.fi
www.metsakeskus.fi/mobiilisti-metsaan

.