Pohjoinen alue: Uusi mobiilisovellus vie metsätiedon pariin | Metsäkeskus

Pohjoinen alue: Uusi mobiilisovellus vie metsätiedon pariin

Suomen metsäkeskuksen ja Lapin ammattikorkeakoulun yhteistyössä on valmistumassa mobiilisovellus Metsäinen. Se on ensimmäisiä suomalaisia sovelluksia, joka tarjoaa ajantasaista metsäistä tietoa maksuttomasti käyttäjilleen. Uusi sovellus julkaistaan tulevana perjantaina 7.7.

Suomen metsäkeskuksessa Rovaniemellä on kehitetty uudenlainen mobiilipalvelu metsistä ja metsätaloudesta kiinnostuneille. Metsäinen-mobiilisovellus johdattaa älylaitteiden käyttäjät metsäisen tiedon pariin.

Sovellus sisältää tietopankin, joka tarjoaa perustietoa metsistä ja metsätaloudesta sekä perehdyttää lukijaansa käytännönläheisesti metsien käytön ja hoidon perusteisiin.  Mobiilisovelluksen käyttäjä voi tutustua älypuhelimellaan helposti esimerkiksi metsän kasvatustapoihin tai selvittää, mitä tarkoitetaan talousmetsän luonnonhoidolla.


Metsäkeskuksen asiantuntijat ovat koostaneet tietopankin sovellukseen Tapion Metsänhoidon suositukset –teoksen pohjalta.

- Uusi mobiilisovellus tuo metsätiedon lähemmäs meitä kaikkia. Aiemmin tällaista palvelua ei ole ollut käytettävissä. Metsäinen tieto kulkee nyt näppärästi älylaitteen mukana. Sovellus mahdollistaa uuden tavan oppia metsäasioita tai kerrata jo oppimaansa kertoo Mobiilisti metsään –hankkeen  projektipäällikkö Jonna Kokko Suomen metsäkeskuksesta.


Metsäinen-mobiilisovelluksessa on tietopankin lisäksi tapahtumakalenteri, johon on poimittu Lapin luontoon ja metsiin liittyviä ajankohtaisia tapahtumia. Tapahtumakalenterista näkee muun muassa Suomen metsäkeskuksen ja Suomen 4H-liiton järjestämiä tapahtumia.

 
Sovelluksen Luontopolut-osiossa, joka avautuu syksyn aikana, käyttäjä voi seikkailla Kemissä, Rovaniemellä ja Sodankylässä mobiililuontopoluilla. Luontopolut on tuotettu yhteistyössä paikallisten oppilaitosten, yhdistysten ja metsätoimihenkilöiden kanssa. Poluilla on monenlaista tehtävää ja elämyksiä kaikenikäisille.

Metsäinen-mobiilisovellusta käytetään Android-käyttöjärjestelmän mobiililaitteilla. Sovelluksen voi ladata Google Play –sovelluskaupasta 7.7.2017 alkaen.

Uuden mobiilisovelluksen tuottaa Suomen metsäkeskuksen ja Suomen 4H-liiton Mobiilisti metsään –hanke. Hankkeen rahoittaa Lapin ELY-keskus Manner-Suomen maaseudunkehittämisohjelmasta 2014 - 2020.

Lisätietoja:
Jonna Kokko
projektipäällikkö
Mobiilisti metsään –hanke
Suomen metsäkeskus
puh. 050 571 5896
jonna.kokko(at)metsakeskus.fi
www.metsakeskus.fi/mobiilisti-metsaan

.