Pudasjärvellä ja Taivalkoskella metsää omistaville tuoretta tietoa | Metsäkeskus

Pudasjärvellä ja Taivalkoskella metsää omistaville tuoretta tietoa

Metsäkeskus on koonnut metsänomistajan avuksi tietopaketin oman metsän hakkuumahdollisuuksista sekä Metsäkeskuksen tiedossa olevista luontokohteista.

 

- Tietoja on kerätty Pudasjärven ja Taivalkosken eteläisiltä alueilta. Suomen metsäkeskus lähettää marraskuussa arviolta 3000 kirjettä tällä alueella metsää omistaville. Osa metsänomistajista saa tiedon sähköpostilla kertoo asiakkuusasiantuntija Marika Alatalo. Vastaavia tiedotteita lähetetään aina kun olemme saaneet tietyn keilausalueen tiedot kerättyä ja ne ovat metsänomistajien hyödynnettävissä. Kirjeen liitteeksi tulostettuihin karttoihin on merkitty alueet, joilla hakkuumahdollisuus on lähivuosina ajankohtainen.

Metsäkeskus kannustaa metsänomistajia tutustumaan Metsään.fi-palveluun

Jo noin 70 000 metsänomistajaa Suomessa käyttää aktiivisesti Metsään.fi-palvelua. Olemme keränneet palveluun noin 77 prosenttia yksityismetsien pinta-alasta, joka vastaa noin 10 800 000 hehtaaria.

-Metsään.fi-palvelussa on tietoa puustosta, maaperästä, tulevista hakkuumahdollisuuksista, hoitotarpeista sekä luontokohteista, jatkaa Alatalo. Hakkuehdotukset ovat laskennallisesti tuotettuja.

Palvelussa voi katsella karttoja ja ilmakuvia tai tulostaa metsikkökuvioiden luettelon maastoon mukaan. Metsäomistaja näkee myös tulo- ja menoarviot hoito- ja hakkuutöistä.

Tietoja päivitetään jatkuvasti ja kun ottaa palvelun käyttöön, näkee myös tulevien vuosien kiireelliset työt.

Metsään.fi-palvelu on metsänomistajalle maksuton ja sinne kirjaudutaan osoitteessa www.metsaan.fi. Palveluun tunnistaudutaan omilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Tietoa kannattaa jakaa

Metsään.fi-palvelussa metsänomistaja voi antaa valitsemilleen yrityksille metsätietojen selailu- tai siirtoluvan. Valtuutettu yritys voi katsella ja hyödyntää metsänomistajan kanssa samoja tietoja, mikä helpottaa keskustelua, päätöksentekoa ja palveluiden hankintaa. Tiedon siirtoon tai selailuun oikeuttavan luvan voi antaa myös paperilomakkeella, joka postitetaan kirjeen mukana.

Jos metsässäsi on arvokkaita luontokohteita, metsien monimuotoisuusohjelma METSO tarjoaa vaihtoehtoja, joilla voi suojella metsää ja hoitotoimilla lisätä metsän luonnonarvoja.

Metsään.fi-palvelussa metsänomistaja voi tehdä metsänkäyttöilmoituksen, rahoitushakemuksen sekä rahoitushakemukseen liittyvän toteutusilmoituksen.

Kartta alueista Pudasjärvellä ja Taivalkoskella, joilta uutta metsävaratietoa on saatavilla.

Lisätietoja:
Suomen metsäkeskus
Marika Alatalo
asiakkuusasiantuntija
puh. 040 589 7077
marika.alatalo(at)metsakeskus.fi

Maria Pesiö
metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvoja
puh. 040 182 3503
maria.pesio(at)metsakeskus.fi

.