”Rahat metsään vai rahaa metsästä?” – Kannattava metsäsijoitus -seminaari | Metsäkeskus

”Rahat metsään vai rahaa metsästä?” – Kannattava metsäsijoitus -seminaari

Metsä mielletään vakaana ja suhteellisen turvallisena sijoituskohteena. Puu kasvaa silloinkin, kun maailmantalous ja pörssikurssit sukeltavat. Kuinka metsän tuottoihin sitten pääsee käsiksi? Mitkä asiat vaikuttavat metsäsijoituksen kannattavuuteen? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saadaan vastauksia 27.10. järjestettävässä Kannattava metsäsijoitus- seminaarissa Oulun musiikkikeskuksessa. Seminaarin järjestävät Metsäkeskuksen Pohjoisen metsätilat kasvuun ja Digiloikka metsäasiointiin –hankkeet kumppaneineen.

Metsän suosio sijoituskohteena on lisääntynyt entisestään. Pitkään jatkunut matala korkotaso on syönyt perinteisen tilisäästämisen mielekkyyttä ja toisaalta sijoituslainoja saa nyt edullisemmin. Metsään sijoitetulle pääomalle voi hyvin saada 3 - 4 % keskimääräisen tuoton Oulun korkeudella.

Puuntuotannon lisäksi metsänomistajat voivat saada lisätuloja myymällä tonttimaata ja maa-aineksia tai esimerkiksi vuokraamalla maata tuulivoiman käyttöön. Metsätiloilla on nyt kysyntää ja mukavasti tarjontaakin. Esimerkiksi metsäyhtiö UPM myy edelleen mielenkiintoisia kohteita etenkin Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

- Eri puolille maata kaavaillut biotuotetehdasinvestoinnit osaltaan kirkastavat metsäsijoittamisen tulevaisuuden näkymiä. Takavuosien puheet metsätaloudesta auringonlaskun alana voitaneen unohtaa, toteaa metsätilarakenteen asiantuntija Jarmo Mulari Suomen metsäkeskuksesta.

Metsätalouden tuottava harjoittaminen vaatii metsänomistajalta aktiivisuutta ja viitseliäisyyttä. Metsänomistaja voi omalla aktiivisuudella ja toimenpiteillä vaikuttaa metsänsä tuottoon. Tarjolla on myös vaivattomampia tapoja sijoittaa metsään. Vaihtoehtoina ovat muun muassa yhteismetsän osakkuus ja erilaiset metsärahastot. Metsään sijoittavat rahastot muistuttavat perinteisiä osakerahastoja. Kannattava metsäsijoitus -seminaari esittelee erilaisia vaihtoehtoja erityyppisten sijoittajien tarpeisiin.

Jarmo Mulari
metsätilarakenteen asiantuntija
puh. 050 314 0424
jarmo.mulari(at)metsakeskus.fi

.