Sähköinen toteutusilmoitus Metsään.fi-palvelussa nopeuttaa Kemera-tukien maksamista | Metsäkeskus

Sähköinen toteutusilmoitus Metsään.fi-palvelussa nopeuttaa Kemera-tukien maksamista

Metsäkeskuksen Metsään.fi-asiointipalvelu laajenee. Metsänomistajat ja metsäalan toimijat voivat nyt ilmoittaa Kemera-rahoituksella toteuttamansa taimikon varhaishoito- ja nuoren metsän hoitotyöt Metsään.fi-palvelussa.

Toteutusilmoituksen jättäminen Metsään.fi-asiointipalvelussa onnistuu, kun ilmoittajalla on käytössään Metsäkeskuksesta tullut rahoituspäätös. Siinä oleva asianumero tarvitaan toteutusilmoituksen lähetystä varten. Kun ilmoitusta täytetään, valitaan metsikkökuviot tai piirretään kartalle alueet, joilla hoitotyöt on tehty. Tämän jälkeen valitaan oikea työlaji ja täytetään lisätiedot. Palvelu opastaa ilmoituksen tekoa kohta kohdalta.

Kalantilainen Janne Vuorio oli yksi ensimmäisistä palvelussa toteutusilmoituksen tehneistä metsänomistajista.
– Odotin toteutusilmoituksen lähettämisen kanssa sitä, että sähköinen ilmoittaminen tuli mahdolliseksi. Ilmoituksen tekeminen on helpompaa kuin paperisen täyttäminen.

Kun toteutusilmoitukset saadaan järjestelmään jo valmiiksi sähköisesti, yksi välivaihe jää pois ja tukien maksaminen nopeutuu.  Sähköiset toteutusilmoitukset käsitellään rinnakkain paperisten toteutusilmoitusten kanssa.

– Metsään.fi-palvelu on jo monelle metsänomistajalle ja toimijalle tuttu ja toivottavasti nyt Kemera-asioinnin myötä yhä useampi ottaa palvelun aktiiviseen käyttöön. Sähköiset toteutusilmoitukset nopeuttavat huomattavasti Kemera-tuen maksatuksia, metsänomistajien palvelupäällikkö Veikko Iittainen Suomen metsäkeskuksesta kertoo.

Metsänomistajat kirjautuvat Metsään.fi-asiointipalveluun verkkopankkitunnuksillaan tai mobiilivarmenteella. Palvelun käyttö on metsänomistajille maksutonta. Metsäalan toimijat saavat palvelun käyttöönsä maksamalla kuntakohtaisen vuosimaksun.

Metsään.fi-palvelu on käytetyin sähköinen asiointipalvelu metsänomistajille ja metsäalan palveluntarjoajille. Palvelun tuottaa Suomen metsäkeskus ja sitä rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Lisätietoja:
Veikko Iittainen
palvelupäällikkö
Suomen metsäkeskus
p. 040 544 8030
veikko.iittainen(at)metsakeskus.fi

.