Maisema-alueet näkyvät Metsään.fi-palvelussa | Metsäkeskus

Maisema-alueet näkyvät Metsään.fi-palvelussa

uutiskuva-metsaanfi-maisema-alueet-muurasjarvi-kulttuurimaisema.jpg
Maisema-alueiden avulla halutaan turvata maaseutumaisemien säilyminen ja herättää kiinnostusta maisemanhoitoon.
Metsään.fi-palvelussa näytettävä ympäristötieto monipuolistui entisestään. Nyt palvelussa voi selata myös valtakunnallisesti arvokkaita maisema-alueita.

Suomen ympäristökeskus on kartoittanut maaseutumme edustavimmat kulttuurimaisemat, jotka tulee ottaa huomioon alueiden käytössä. Arvokkaita maisema-alueita on 156. Niiden arvo perustuu monimuotoiseen kulttuurivaikutteiseen luontoon, hoidettuun viljelymaisemaan ja perinteiseen rakennuskantaan.

Maisema-alueisiin voi tutustua kirjautumalla Metsään.fi-palveluun ja valitsemalla Metsätilat ja kartat -sivun karttavalikosta Muut aineistot – Maisema-alueet.

Lisätietoa maisema-alueista Suomen ympäristökeskuksen sivuilta.

Monipuolista metsä- ja ympäristötietoa

Metsään.fi-palvelussa karttavalikon Muut aineistot alta voit valita näytettäväksi myös riistalle, lähinnä metsäkanalinnulle, sopivia kohteita. Löydät tietoa alueiden korjuukelpoisuudesta tai siitä, millä alueella on korjattu puuta myrsky- tai hyönteistuhojen vuoksi. Kartta-aineistoista löydät tietoa myös erilaisista luontokohteista ja luonnonsuojelualueista.

Valitsemalla karttavalikosta Ohjeet saat lisätietoa kartalla esitettävistä aineistoista.

Maksuttomaan Metsään.fi-palveluun voivat kirjautua kaikki metsänomistajat verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta käyttäen.

.