Siirry pääsisältöön

Metsään tie -sovellus  poistuu käytöstä

Uutinen - 15.12.2020 12:20

Suomen metsäkeskuksen Metsään tie -sovellus lakkaa toimimasta vuoden lopussa. Sovelluksesta luovutaan, koska sillä ei ollut riittävästi käyttäjiä.

Kuvateksti: Metsään tie –sovelluksella tienkäyttäjät pystyivät ilmoittamaan havaintojaan metsäteiden kunnosta. Kuva: Pixabay

Metsään tie -sovellus jää pois käytöstä vuodenvaihteessa. Sovellusta ei ole voinut enää ladata sovelluskaupasta joulukuusta 2020 lähtien ja se lakkaa toimimasta vuoden lopussa.  

– Tulimme siihen johtopäätökseen, että sovelluksen käyttöaste ei ole riittävällä tasolla, sanoo metsäteiden johtava asiantuntija Mika Nousiainen Suomen metsäkeskuksesta. 

Metsään tie -sovellus otettiin käyttöön vuoden 2019 alussa. Ideana oli kerätä tietoa yksityisteiden kunnosta mobiilisovelluksen avulla. Palvelu oli kaikkien käytettävissä. 

Sovellus ei missään vaiheessa saavuttanut suurta suosiota. Koko maassa sovellusta ladattiin alkuvaiheessa muutamia satoja kertoja ja havaintoja teiden kunnosta tuli harvakseltaan julkaisualustalle. Sovellusta markkinoitiin muun muassa alueellisten tiehankkeiden tilaisuuksissa ja sosiaalisessa mediassa. 

Metsään tie -sovelluksen kehitti RoadsML Oy ja julkaisualustan tarjosi Suomen metsäkeskus.  

Pohjois-Savon metsänhoitokoulusäätiön metsänomistajastipendit 2020 jaettu Uutinen - 15.12.2020 12:16
Ilmoita metsätuhosta metsänkäyttöilmoituksessa Uutinen - 16.12.2020 10:38