Metsään.fi-kampanjan raivaussaha arvottu | Metsäkeskus

Metsään.fi-kampanjan raivaussaha arvottu

uutiskuva-metsaanfi-raivaussaha-arvottu.jpg
Hoitaen hyvä tulee -kampanjan kyselyyn vastasi viisi tuhatta Metsään.fi-palvelun käyttäjää lokakuun loppuun mennessä.
Kysyimme Metsään.fi-palvelun käyttäjiltä heidän metsiensä hoidosta. Vastanneiden kesken arvoimme marraskuun alussa raivaussahan, jonka voitti Jukka Miettinen Siilinjärveltä.

Uutinen 26.11.2019

Hoitaen hyvä tulee -kampanjassa kysyttiin, miten metsänomistajat metsiään hoitavat: hoitavatko itse vai käyttävätkö metsäammattilaisia. Kyselyyn vastanneista valtaosa lmoitti tekevänsä metsänistutus- ja taimikonhoitotöitä itse perheen kanssa. Isommat työt useimmat kertoivat teettävänsä ammattilaisilla. 

Myös Miettinen kertoi tekevänsä metsänhoitotöitä jonkin verran itse, mutta valtaosa töistä on tähän mennessä teetetty palveluntarjoajilla. Jatkossa voi olla toisin. Kun Miettisen eläkevuodet lähiaikoina koittavat, hänellä on tarkoitus tehdä metsätöitä enemmän itse. Raivaussahalle onkin jo ensi kesäksi töitä tiedossa. 

Maksuton palvelu helpottaa metsäasioidesi hoitoa 

Metsään.fi-palveluun voivat maksutta kirjautua kaikki metsänomistajat ja metsäalan toimijat. Palvelussa voit hoitaa viranomaisasioita Metsäkeskuksen kanssa kuten jättää metsänkäyttöilmoituksia, hirvieläinvahinkoilmoituksia ja Kemera-rahoitukseen liittyviä hakemuksia ja toteutusilmoituksia. Jos metsässäsi on luontoarvoja, voit helposti käynnistää vapaaehtoisen suojeluselvityksen palvelussa. Kattavat perustiedot metsästäsi helpottavat metsäasioiden hoitoa ja yhteydenpitoa metsäalan palveluntarjoajien kanssa. 

Lisäämme Metsään.fi-palveluun marraskuun lopulla uusia ominaisuuksia ja karttatasoja, joihin kannattaa käydä tutustumassa. Voit kirjautua palveluun joko henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta käyttäen. 

Jukka Miettinen nouti sahan Kuopion toimistoltamme marraskuussa. Ensi kesänä saha pääsee jo tosikäyttöön Jukan metsätilalla Lapinlahdella.

.