Osallistu turvallisesti syksyn koulutuksiin | Metsäkeskus

Osallistu turvallisesti syksyn koulutuksiin

koristeellinen kuva
Metsäkeskus tarjoaa entistä enemmän webinaareja ja verkkokoulutuksia tänä syksynä.
Metsäkeskus tarjoaa syksyllä monipuolisesti koulutuksia metsänomistajille ja metsäammattilaisille. Koronapandemian vuoksi monet koulutuksista pidetään verkossa, mutta tarjolla on myös lähikoulutusta. Koulutuksissa noudatetaan valtionhallinnon turvaohjeistuksia.

Uutinen 16.9.2020  

Syksyn aikana Metsäkeskus tarjoaa entistä enemmän webinaareja ja verkkokoulutuksia metsäasioista kiinnostuneille.    

Syyskaudella järjestetään webinaareja  esimerkiksi kannattavasta metsänomistuksesta, kaavoituksesta, vesiensuojelusta ja uhanalaisten lajien turvaamisesta. Myös suositut Metsään-starttipäivä ja -peruskurssi toteutetaan tänä syksynä webinaareina.   

– Webinaari on verkkovälitteinen ja vuorovaikutteinen luento, johon voi osallistua turvallisesti vaikka omalta kotisohvalta tietokoneella ja nettiyhteyden kautta. Osallistuminen on helppoa ja aiempaa kokemusta ei tarvita, sanoo HR-tiimin esimies Tuula Jusko Suomen metsäkeskuksesta.   

Metsäkeskus tarjoaa myös verkkokoulutuksia, joissa opastetaan esimerkiksi metsätöiden omavalvontaa sekä tehdään tutuksi metsälain erityisen tärkeitä elinympäristöjä. Metsäkeskuksen verkkokoulutuksia voi suorittaa omaan tahtiin ja missä vain. Koulutuksiin pääsee kirjautumalla Metsäkeskuksen sivuilta. 

Viranomaisten ohjeita seurataan  

Syksyllä Metsäkeskus järjestää myös lähikoulutuksia, joihin voi osallistua turvallisesti. Metsäkeskus seuraa viranomaisten koronaohjeistusta ja -suosituksia koko ajan aktiivisesti.   

– Mikäli koulutuksen toteutusalueella tulee voimaan liikkumis- tai kokoontumisrajoituksia, voidaan koulutusten ajankohtaa muuttaa tarvittaessa lyhyelläkin varoitusajalla. Koulutuksiin jo ilmoittautuneille viestitään silloin suoraan tilanteesta, Jusko kertoo.  

Viimeisin tieto koulutuksista löytyy Metsäkeskuksen verkkosivuilta.   

 

  
Tehdään yhdessä turvallisia tilaisuuksia  

  • Terveys ja turvallisuus on yhteinen asiamme. Metsäkeskus haluaa omalta osaltaan estää koronaviruksen leviämistä järjestämissään tilaisuuksissa seuraavilla turvatoimilla:  
  • Tulethan paikalle vain terveenä. Jos sairastut, voit perua osallistumisesi lyhyelläkin varoitusajalla ottamalla yhteyttä koulutuksen järjestäjään.   
  • Peru osallistumisesi myös, mikäli lähipiirissäsi on sairausepäily. Mikäli koulutus on maksullinen, peruutuksesta ei aiheudu kuluja.   
  • Yhteiskuljetusten suunnittelussa on huomioitu 1-2 metrin turvaväli. Liikumme koulutuspaikoille isoilla linja-autoilla, joissa osallistujat voivat istua väljästi. Koulutusten osallistujamääriä on rajoitettu.  
  • Tavatessa emme kättele. Tilaisuuksissa on käytettävissä käsidesiä.  
  • Mikäli hengityssuojainsuositus on alueella voimassa, koskee se Metsäkeskuksen tilaisuuksia ja yhteiskuljetuksia. Hengityssuojaimia ei tilaisuuksissa ole tarjolla, joten kannattaa ottaa tarvittaessa omat suojaimet mukaan.    
     

.